SANKT CROIX REJSEGUIDE

Hvad skal du opleve på Sankt Croix?

Christiansted, Frederiksted, Christianværn, Toldboden, Ford Frederik, Rainbow Beach, Cruzan Rom, Sandy Point  er kun nogle få af de mange fantastiske seværdigheder og steder øen Sankt Croix i Dansk Vestindien har at tilbyde. Brug vores Sankt Croix rejseguide til information, ideer og rejsetips. Læs vores rejsebeskrivelser, se billeder og videoer til inspiration. Vi har valgt de bedste ture og aktiviteter, og giver vores anbefalinger. Vi har undersøgt, testet og verificeret vores partnere, så du er sikret en nem og tryg booking.

ANBEFALEDE TOP ATTRAKTIONER

Buck Island St

Buck Island

Buck Island ligger et par kilometer ud for St. Croix’ nordøstkyst. Den blev som USA’s første undervandsnationalpark i 1961 og hedder Buck Island Reef National Monument. Det er et populært udflugtsmål fra St. Croix, som giver fantastisk snorkel og dykker muligheder. Vandet omkring øen er lavt (ca. 3 m) så koraller og tropefisk er nemt at se med snorkel udstyr. Du kan købe billetter til Buck Island her

Fort Frederik Frederiksted St Croix

Fort Frederik

Danmark opførte Fort Frederik for at markere sin tilstedeværelse på de Dansk Vestindiske øer. Det stod færdigbygget i 1760. Fortet blev bygget for at beskytte den vestlige del af Sankt Croix mod angreb fra andre europæiske kolonimagter og pirater. Både byen og fortet er opkaldt efter kong Frederik den 5, og ligger i udkanten af byen. Ved fortet ligger Frihedspladsen, hvor alle slaver på de Dansk Vestindiske øer blev erklærede frie d. 3. juli 1848 af Peter von Scholten.

St Croix ørundtur

Ørundtur

Udforsk øen St. Croix med en lokale chauffør/guide. Lær om øens historie og kultur. En overflod af udsigter bestående af lokal arkitektur, havudsigt, udsigtspunkter, hvor der er mange fotomuligheder. Gå en tur i de smukke byer fyldt med bemærkelsesværdig kvalitetsarkitektur med brostensbelagte gader. De engang velhavende danskeres prestigefyldte boliger og handelsbutikker udgør i dag handel- og restaurant kvarteret. Køb billetter til ørundturen her

SANKT CROIX VIDEO INSPIRATION

Vores særlige anbefaling: Annaly Bay tidevandsbassiner

Det er værd at vandre turen for at komme til Annaly Bay og tidevandsbassinerne. Efter du har taget en svær, men naturskønne vandretur, vil du blive belønnet.  Stien starter ved Renaissance St. Croix Carambola Beach Resort og er omkring 4 km hver vej. Turen er meget naturskøn, men kan være stejl og stenet, så sørg for at tage passende fodtøj på. Medbring vand og evt mad og snorkeludstyr. Når du når tidevandsbassinerne, kan du tage en afslappende svømmetur, få dine skuldre masseret under et vandfald skabt af bølgerne. Du kan udforske bassinerne med maske og snorkel og se fantastisk undervandsliv. Hvis du ikke rigtig er til anstrengende vandreture eller bare er fysisk ude af stand til at tage turen, kan du leje en guide med en jeep som f.eks. Tan Tan Tours.

Hvor ligger Sankt Croix?

St. Croix er den største af de 3 Vestindiske øer, og ligger 105 km sydøst for Puerto Rico og 65 km syd for St. Thomas. St. Croix er på størrelse med Møn og er det mest østlige punkt i hele USA, som hedder Point Udall.

St Croix kort

Fakta om Sankt Croix

Øen blev opdaget af Christoffer Columbus i 1493. Herefter gennemgik øen en turbulent periode, med Spansk, Fransk, Hollandsk og Engelsk besættelse, indtil 1733 hvor det Dansk-Vestindiske kompagni købte øen. Danmark solgte St. Croix til USA i 1917 sammen med de andre Dansk Vestindiske øer. Læs mere om Sankt Croix’s historie på dette link til danmarkshistorien.dk

St. Croix areal: 214 km2

St. Croix befolkningstal: 41.000 (2020)

Største by på St. Croix: Christiansted, 2.600 indbyggere

Højeste punkt på St. Croix: Mount Eagle, 355 meter

Vejret på St. Croix

St. Croix har et tropisk klima med dagtemperaturer på ca. 28-30 grader om dagen, og 21-24 grader om dagen, igennem hele året. Vandtemperaturen ligger hele året over 25 grader, og i perioden fra november til april mellem 26-28 grader.

Der er ikke en egentlig sommer og vinter, men derimod en tør og en våd periode. november til april er den tørreste tid, og den våde periode er fra maj til oktober. I gennemsnit er der 10-12 dage i løbet af en måned med regn i starten og slutningen af perioden. Regnen kommer kortvarige med kraftige skyl og sjældent som heldagsregn.

Fra juli til oktober er der risiko for kraftige storme/orkaner. August og September med største risiko. Der går normalt årtier mellem ødelæggende orkaner.

Seværdigheder og attraktioner på Sankt Croix

St. Croix byder på smukke strande, rekreative aktiviteter i verdensklasse, fine restauranter, kasinoer og golf. Selvom øen kun er 35 km langt og 11 km på det bredeste sted, er landskabet i St. Croix overraskende mangfoldigt. Her finder du nogle af de bedste dykkersteder i verden samt en tropisk regnskov.

Sankt Croix er fyldt med kultur, historiske vartegn, og festivaler. St. Croix er den største af øerne i det tidligere Dansk Vestindien, og det østligste punkt i USA. Den er mere afslappet og mindre turistet end Sankt Thomas og Sankt John. I hovedbyen Christiansted kan du i særdeleshed opleve den danske historie. Den anden største by på Sankt Croix er Frederikssted, som ligger i den vestlige ende.

Her er en liste med nogle af de mest populære seværdigheder og attraktioner på Sankt Croix:

Fort Christianværn i Christiansted – Færdigbygget i 1734 og skulle forsvare øen for angreb fra andre kolonimagter og pirater.

Det danske toldhus i Christiansted, Toldboden – Her blev der opkrævet afgifter på stort set alt fra 1760 til 1878.

Fort Frederik i Fredriksted – Efter en lokal opstand i 1848 proklamerede Peter von Scholten i 1848 slavernes frihed ved Fort Frederik.

Frederiksted historiske bydel – Gammel, velbevaret og interessant historisk bydel.

Frederikssted strande – Nogle af øens smukkeste hvor du kan opleve havskildpadder der lægger æg.

Buccaneer – Det legendariske hotel med tilhørende golfbane og strand. Læs mere om Buccaneer hotel her

Caribisk museum for kunst i Frederikssted – dyk ned i caribisk kunst og se flotte samlinger og udstillinger

Cruzan Rum Fabrik – Få en guided tur og se hvordan rom bliver lavet og hør om historien om rom som blev dyrket på sukkerrør.

Guvernmenthuset på Kongensgade i Christiansted – Kan næsten betegnes som Vestindiens Amalienborg. Mange af de oprindelige møbler og genstande er at finde. Nyrestaureret i 2000.

Christiansted havnefront – Boardwalk med mange restauranter og cafeer.

Buck Island Marinenationalpark – Øen og område omkring er en marinenationalpark, som kan besøges på halv- eller heldagsudflugt fra Christiansted. Udflugten byder på snorkling/dykning på et meget fint rev med masser af farvestrålende koraller og fisk.

Sandy Point – Uberørt og bestykket strandområde. Da det er havskildpadders foretrukne yngleplads er der kun åbnet i weekender og helt lukket fra 1. april til 1. september.

Point Udall – St Croix’s østligste punkt og dermed også USA’s østligste punkt.

Salt River National Historic ParkHer var Columbus for første gang oppe at slås med indianere. Parken indeholder mangroveskove, mange dyr- og fuglearter, strand og en undersøisk kløft. Revet er et af de bedste dykkersteder.

Rainbow BeachFlot strand med rolig klart og roligt vand, beliggende på vestkysten.

St George Village Botanical GardensEt yndet sted for vielser, koncerter og udstillinger. Her finders 800+ arter af tropisk flora og en gammel dansk begravelsesplads.

Ruth ø – En kunstig ø ud fra sydkysten nær Port Alucroix.

Protestant CayTag den lille færge fra havnefronten i Christiansted. På få minutter er du på Protestant Cay. Har kan du sole dig og bade, samt nyde udsigten ind over Christiansted.

Læs mere om de andre øer: Sankt ThomasSankt John

Tilbage til Dansk Vestindien