Hawaii Rejseguide

Hvad skal du opleve på Hawaii ?

Honolulu, Maui, Kauai, Oahu, Pearl Harbour, Waikiki stranden, Diamond Head karter, Waimea Canyon og Napali kysten. Disse er kun nogle få af de mange fantastiske steder Hawaii har at byde på. Vi har beskrevet nogle af stederne i vores Hawaii Rejseguide og flere kommer på løbende. Læs vores rejsebeskrivelser og se billeder og videoer til inspiration. Vi har valgt de bedste ture og aktiviteter til dig, og vi giver vores anbefalinger.

HAWAII VIDEO INSPIRATION

Nyttige links:

Hawaii officiel webiste: GoHawaii – Hvad siger Wikipedia om Hawaii?

Hawaii: Aktivitet og tureovernatning – billeje – koncertbilletter – sportsbilletter – book fly – tog og bus – lufthavnstransfer

Interne links: Stater – Byer – NationalparkerTransportSportOm osKontakt os 

Hawaii fakta

Hovedstad: Honolulu – 377.000 indbyggere

Hvad er befolkningstallet på Hawaii? 1,45 mio.

Hvor stor er Hawaii’s areal: 28.311 km2

Hawaii’s højeste punkt: 4.205 meter

Hawaii har 2 nationalparker: Volcanoes og Haleakala

Hvor ligger Hawaii? I stillehavet, 3.700 km sydvest for USA’s vestkyst

Se kort:

Hawaii kort
Ø kort over Hawaii

Hawaii – paradis på jord

Af de 50 amerikanske stater er Hawaii den 8. mindste i landareal og den 11. mindst folkerige, og har 1,4 millioner indbyggere. To tredjedele af befolkningen bor på O’ahu, hvor også statens hovedstad og største by, Honolulu ligger.

Hawaii omfatter hele den hawaiiske øgruppe, som består af 137 vulkanøer, og spænder over 2.400 km. Statens havkystlinje er den fjerde længste i USA, på omkring 1.210 km. De otte hovedøer, fra nordvest til sydøst, er Niʻihau, Kauaʻi, Oʻahu, Molokaʻi, Lānaʻi, Mauiʻolawe. Hawaiʻi, som staten er opkaldt efter, kaldes ofte “Big Island” eller “Hawaii Island” for at undgå forveksling med staten eller øgruppen. De ubeboede nordvestlige Hawaii-øer udgør det meste af Papahānaumokuākea Marine National Monument, landets største beskyttede område.

I 1778 var den britiske opdagelsesrejsende James Cook den første kendte ikke-polynesier, der ankom til øgruppen. Tidlig britisk indflydelse afspejles i statens flag, som bærer en Union Jack. En tilstrømning af europæiske og amerikanske opdagelsesrejsende, handlende og hvalfangere ankom kort efter. De introducerede sygdomme, der reducerede det engang isolerede indfødte samfund.

Hawaii blev et samlet, internationalt anerkendt kongerige i 1810. Det forblev uafhængigt, indtil vestlige forretningsmænd væltede monarkiet i 1893, hvilket førte til annektering af USA i 1898.

Som et strategisk værdifuldt amerikansk territorium blev Hawaii angrebet af Japan den 7. december 1941, hvilket bragte det global og historisk betydning. Dette bidrog til Amerikas afgørende indtræden i Anden Verdenskrig.

Hawaii er den seneste stat til at tilslutte sig unionen i 1959. I 1993 undskyldte den amerikanske regering formelt sin rolle i vælten af Hawaiis regering, hvilket ansporede Hawaiis suverænitetsbevægelse.

Hawaii øerne byder på rigeligt at se og prøve til en hel livstid. Hawaiis har spektakulære strande, frodige dale og uendelige udendørsoplevelser; surfing, dykning, vandreture, faldskærmsudspring, helikopterture, padlesport, hvalsafari m.m. Du kan også svømme med djævlerokker om natten, flyde ned i tunneler på gamle sukkerplantager og vandre i et månelandskab ved Garden of the Gods. Vælg dit eventyr!