Rejseguide til stater i USA

FIND INFORMATION, IDEER OG REJSETIPS

Californien, New York, Florida, Nevada, Texas, Washington er kun nogle få af de mange fantastiske steder USA har at byde på. Vi har beskrevet nogle af stederne i vores USA rejseguide og flere kommer på løbende. Hver stat byder på spændende oplevelser og aktiviteter i de mange byer og national parker. Læs vores rejsebeskrivelser og se billeder og videoer til inspiration. Vi har valgt de bedste ture og aktiviteter til dig, og vi giver vores anbefalinger.

USA eller Amerikas Forenede Stater er en føderal republik. Den består 50 stater, et føderalt distrikt – Washington D.C (hovedstaden i USA), fem territorier og en del forskellige mindre øer.

Staterne samt USA som helhed er hver især suveræne jurisdiktioner. Hver stat har sin egen forfatning og regering. Alle stater og deres indbyggere er repræsenteret i den føderale kongres. Den består af en 2-kammeret lovgiver bestående af Senatet og Repræsentanternes Hus.  

Den største stat efter indbyggertal er Californien med en befolkning på ca. 39 mio, mens den mindste er Wyoming med en befolkning på 0,5 mio.

Den største stat efter område er Alaska, der består af 1.723.337 kvadratkilometer, mens den mindste er Rhode Island med sine 4.001 kvadratkilometer

De seneste stater der blev optaget er Alaska og Hawaii, som skete i 1959.