New York Rejseguide

Hvad skal du besøge i Staten New York ?

New York City, Niagara Falls, Long Island, Albany, Hudson Valley, Thousand Islands er kun nogle få af de mange fantastiske steder staten New York Vestindien har at tilbyde. Vi har beskrevet nogle af stederne i vores i vores New York Rejseguide og flere kommer på løbende. Læs vores rejsebeskrivelser og se billeder og videoer til inspiration. Vi har valgt de bedste ture og aktiviteter til dig, og vi giver vores anbefalinger.

Nyttige links:

New York stat officielle website – hvad siger wikipedia om New York stat

New York: Aktivitet og tureovernatning – billeje – koncertbilletter – sportsbilletter – book fly – tog og bus – lufthavnstransfer

Interne links: Stater – Byer – NationalparkerTransportSportOm osKontakt os 

NEW YORK VIDEO INSPIRATION

New York stat fakta

Hovedstaden i New York stat: Albany – 100.000 indbyggere

Befolkningstallet i New York stat: 20,2 mio. 

New York stat areal: 141.297 km2, 455 km bred og 530 km lang

Største by i New York stat: New York City (8,8 mio), andre storbyer; Buffalo (278.000), Yonkers (211.000), Rochester (211.000), Syracuse (148.000)

Højeste punkt i New York Stat: 1.629 m, Mount Marcy

Kendte nationalparker i New York stat: Niagara Falls, Adirondack

New York stat bliver kaldt “The Empire State”

Se kort:

New York stat tegnet kort
new york state map

Aktiviteter i New York stat

– New York er en stat, der både er velkendt og fuld af overraskelser. Her er nogle forslag til aktivitet og ture i staten New York:

– Dybhavsfiskeri ud for Long Islands kyster.

– Vandreture og padling i Adirondack-bjergene.

– Flyv over “Grand Canyon of the East”, Letchworth State Park, på en tur i luftballon

– Prøv at glaspuste på Corning Museum of Glass

– Smag årgangsvine fra prisvindende vingårde langs med Finger Lakes.

– Prøv ”Maid of the Mist” ved Niagara Falls og oplev et af verdens naturlige vidundere helt op tæt på.

– Udforsk et museum i Catskills hvor 1960’ernes Woodstock musikfestival blev holdt.

– Sejl på krydstogt på det længste kanalsystem i landet.

– Genoplev amerikansk koloni- og uafhængighedskrigshistorie i hovedstadsregionen omkring Albany.

– Se et spændende hestevæddeløb med verdens bedste fuldblodsheste på USA’s ældste sportsplads, Saratoga Race Course.

– Sejl ud til slotte på Thousand Islands.

..og meget mere…

Der fire sæsoner med attraktioner, aktiviteter og ture, uanset om du er indendørs eller ude.

New York Stat størrelse

New York er en stat i det nordøstlige USA. Det kaldes ofte New York State for at skelne det fra dens største by, New York City. Med et samlet areal på 141.300 km2, er New York den 27. største stat geografisk. Med 20,2 millioner indbyggere er det den fjerde mest folkerige stat i USA. Cirka 44% bor i New York City og yderligere 14% på resten af Long Island.

New York by (NYC)

New York City (NYC) er den mest folkerige by i USA, hvor omkring halvdelen af statens befolkning bor i New Yorks storbyområde. NYC er hjemsted for FN’s hovedkvarter, og er blevet beskrevet som verdens kulturelle, finansielle, og mediehovedstad. Derudover verdens mest økonomisk magtfulde by. Andre storbyer i staten er Buffalo, Yonkers, Rochester, Syracuse og statens hovedstad Albany.

New York’s vartegn

Mange vartegn i New York er verdenskendte, herunder nogle af verdens mest besøgte turistattraktioner: Frihedsgudinden, Times Square, Central Park, Niagara Falls og Grand Central Terminal.

I det 21. århundrede er New York dukket op som et globalt knudepunkt for kreativitet og iværksætteri. New York er også kendt for social tolerance og miljømæssig bæredygtighed. Der er cirka 200 colleges og universiteter, herunder State University of New York. Adskillige universiteter i New York er blevet rangeret blandt de 100 bedste i nationen og verden. 

New York Stat topografi

Staten grænser op til New Jersey og Pennsylvania mod syd, og Connecticut, Massachusetts og Vermont mod øst. Den har en maritim grænse med Rhode Island, øst for Long Island, samt en international grænse med de canadiske provinser Quebec mod nord og Ontario mod nordvest.

Den sydøstlige del af staten, området kendt som Downstate, ligger i den atlantiske kystslette. Den omfatter Long Island og flere mindre tilknyttede øer, samt New York City og den nedre Hudson River Valley. Det meget større ”Upstate” New York område spreder sig fra De Store Søer til Lake Champlain og grænsen til Pennsylvania. ”Upstate” omfatter en mangfoldig topografi og en række regioner, herunder Adirondack bjergene i den nordøstlige del af staten.

New York omfatter også flere områder af de bredere Appalachian Mountains. Den øst-vestlige Mohawk River Valley er den primære floddal, der gennemskærer flere bjergrige regioner. Den forbinder sig med nord-syd Hudson River dalen i hovedstadsregionen i New York.

Det vestlige New York er en del af Great Lakes-regionen og grænser op til de store søer ved Lake Ontario og Lake Erie, samt Niagara Falls. Mellem den centrale del af staten og den vestlige del af staten er New York domineret af Finger Lakes, et populært ferie- og turistmål.

New York stat historie

New York var en af de oprindelige tretten kolonier, der dannede USA. Området i det nuværende New York havde været beboet af stammer fra Algonquians og Iroquois i flere hundrede år, da de tidligste europæere ankom.

Hollænderne byggede Fort Nassau i 1614, hvor den nuværende hovedstad Albany senere udviklede sig. Hollænderne bosatte også New Amsterdam og dele af Hudson Valley. De etablerede den multietniske koloni New Netherland, et centrum for handel og immigration.

England erobrede kolonien fra hollænderne i 1664, hvor hollænderne generobrede deres koloni i 1673. De endte med at endeligt afstå den til englænderne som en del af traktaten om Westminster det følgende år.

Under den amerikanske uafhængighedskrig (1775-1783) forsøgte en gruppe kolonister i provinsen New York at tage kontrol over den britiske koloni. Til sidst lykkedes det at etablere uafhængighed.

Nyd din tur til New York!