SANKT JOHN REJSEGUIDE

Hvad skal du opleve på Sankt John?

Cruz Bay, Virgin Islands nationalpark, Trunk Bay, Annaberg Plantage, Coral Bay, Elaine Lone museum, Reef Bay sukker fabrik er kun nogle få af de mange fantastiske seværdigheder og steder øen Sankt John i Dansk Vestindien har at tilbyde. Brug vores Sankt John rejseguide til information, ideer og rejsetips. Læs vores rejsebeskrivelser, se billeder og videoer til inspiration. Vi har valgt de bedste ture og aktiviteter, og giver vores anbefalinger. Vi har undersøgt, testet og verificeret vores partnere, så du er sikret en nem og tryg booking.

SANKT JOHN VIDEO INSPIRATION

Hvor ligger Sankt John?

Sankt John (50 km2) er den mindste af de tre Vestindiske øer, og ligger omkring 6 km øst for St. Thomas. Samme afstend, 6 km sydvest for Tortola, en del af De Britiske Jomfruøer.

Sankt John kort

Fakta om Sankt John

Christopher Columbus sejlede forbi St. John på sin anden rejse i 1493, men kom ikke i land. Han navngav St. John og de nordlige Jomfruøer “Las Once Mil Virgenes”. Øen gennemgik herefter en turbulent periode med Spansk, Fransk, Hollandsk og Engelsk besættelse, indtil 1733 hvor det Dansk-Vestindiske kompagni købte øen. Danmark solgte St. John til USA i 1917 sammen med de andre Dansk Vestindiske øer. Læs mere om Sankt John’s historie på dette link til danmarkshistorien.dk.

Siden 1956 er cirka 60% af øen beskyttet som Virgin Islands National Park, administreret af United States National Park Service.

St John’s Areal: 50 km2

St. John’s befolkningstal: 4.200

St. John’s største by: Cruz Bay med en befolkning på ca. 2.700.

Vejret på St. John:

St. John har et tropisk klima med dagtemperaturer på ca. 28-30 grader om dagen, og 21-24 grader om dagen, igennem hele året. Vandtemperaturen ligger hele året over 25 grader, og i perioden fra november til april mellem 26-28 grader.

Der er ikke en egentlig sommer og vinter, men derimod en tør og en våd periode. november til april er den tørreste tid, og den våde periode er fra maj til oktober. I gennemsnit er der 10-12 dage i løbet af en måned med regn i starten og slutningen af perioden. Regnen kommer kortvarige med kraftige skyl og sjældent som heldagsregn.

Fra juli til oktober er der risiko for kraftige storme/orkaner. August og September med største risiko. Der går normalt årtier mellem ødelæggende orkaner.

HUSK kun at bruge mineralsk solcreme som er lovpligtig på de Dansk Vestindiske øer.

Frodig og uspoleret natur

St. John er ikke ligefrem let at komme til – den har ingen lufthavn eller krydstogtsterminal – men til gængæld er opvejer utilgængeligheden med idyl, frodig og uspolerede natur. Det er den mindste og mindst besøgte af de tre Vestindiske Jomfruøer. Postkort perfekte hvide sandstrande, grønne jungler og uspoleret koralrev er stort set beskyttet som Virgin Islands National Park.

Undervandsliv i særklasse

Uanset om du snorkler i det krystalklare der omgiver St. John eller klatrer i de stejle bakker, er St. John for dem der brænder for at opleve naturen. Øen anses også for at have noget af de mest uspolerede undervandsliv i hele Caribien. Du behøver ikke at vove dig langt fra kysten for at begynde at interagere med havskildpadder og rokker, mens du svømmer over koraller, der vrimler med farvestrålende fisk. Dermed kan du opleve nogle af de bedste steder at snorkle. St. John er desuden elsket for de mange næsten menneskefri hvide sandstrande. Du kan opleve et utal af vandrestier der krydser den frodige store nationalpark. Nationalparken udgør ca. 60% af øen.

Link til officiel U.S.V.I. National Park: https://www.nps.gov/viis/index.htm

Læs mere om nationalparken på Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Virgin_Islands_National_Park

Nyd din rejse til Sankt John

Tilbage til Dansk Vestindien

 

Sankt John billeder