Santa Cruz Rejseguide

Hvad skal du opleve i Santa Cruz?

Santa Cruz eller Surf City, som den også kaldes, er gemt mellem den nordlige og centrale kyst af Californien. 90 minutter syd for San Francisco og 30 minutter nord for Monterey Bay passerer Californiens Highway 1 lige gennem Santa Cruz County. Den mest berømte naturskønne køretur i Californien. Denne legendariske motorvej tilbyder uhindret kystudsigt, vingårde, Mission Santa Cruz og centrum. Der er et mildt klima, kilometervis af sandstrande og kystnære redwoodskove, samt en charmerende badeby. Santa Cruz tilbyder bred palette af oplevelser for alle.

Læs vores Santa Cruz Rejseguide rejsebeskrivelser og se billeder og videoer til inspiration. Vi har valgt de bedste attraktioner, ture og aktiviteter til dig, samt giver vores anbefalinger.

Santa Cruz kalender - hvad sker der?

Anbefalede aktiviteter og ture i Santa Cruz

SANTA CRUZ VIDEO INSPIRATION

Nyttige links til Santa Cruz:

Santa Cruz strande

At besøge strandene er en stor del af en tur til Santa Cruz. Der er forskellige slags strande at udforske. Nogle har klipper og oprørske bølger, der giver en perfekt malerisk vandretur. Andre strande er rolige og bedre egnet til familier med små børn. Begge er værd at besøge på din tur til Santa Cruz.

Main Beach:
“Hoved” stranden er for alle og i særdeleshed for familier. Stranden byder på beachvolley, surf undervisning og masser af muligheder for vandsjov. Om sommeren er der livreddere til at hjælpe med at holde øje med de små.

Santa Cruz havn:
Her finder du masse af vand aktiviteter: bådudlejning, hvalsafari, sejlads, kajak, paddle mm. Marinaen er fyldt med restauranter og småbutikker.

Greyhound Rock Beach:
Greyhound Rock Beach er et flot eksempel på Moder Naturs vilde side. Med tidevandsbassiner og naturstier er denne strand det perfekte sted at se den smukke californiske kyst i al sin pragt.

Natural Bridges State Beach:
For dem der ønsker en dosis økologi på deres Santa Cruz strandtur. Du kan f.eks. finde smukke monarksommerfugle og lavvande tidevandsbassiner, der vrimler med liv, som man kan udforske. 

Shopping i Santa Cruz

Downtown Santa Cruz er stedet du kan gå shop-amok. Med over 200 unikke butikker at vælge imellem, kan du helt sikkert finde hvad du har brug for… og måske noget du ikke vidste ud havde brug for. Fra kunstgallerier til vintagetøjbutikker, fra boghandlere til håndlavede smykkebutikker – Santa Cruz bymidte har det hele.

Ud og spise i Santa Cruz

Santa Cruz tilbyder en bred blanding af spisemuligheder, med mange restauranter, der blander smagsoplevelser fra flere kulturer. Det som gør den kulinariske oplevelse i Santa Cruz unik, er frisk fisk og skaldyr, vegetarvenlige menuer, bæredygtigt høstede råvarer og overdådig lokal vin. Restauranter som kan anbefales er: Clouds, Gabriella Café, Hoffman’s Bakery Café, The Greek, Kawa Sushi & Roll, Ristorante Avanti og Bittersweet Bistro.

Santa Cruz Beach Boardwalk

Denne Boardwalk er den største attraktion i Santa Cruz. Gammeldags og charmerende med sine lange fortove i træ, pariserhjul og tivoli aktiviteter. Her er sjov for både børn og voksne. Der er gratis adgang og Boardwalken er et fantastisk sted for familier at få et måltid på deres tur, med det store udvalg af spisesteder.