SAN FRANCISCO ATTRAKTIONER

Alcatraz - THE ROCK

Halvanden kilometer fra Fisherman’s Wharf ligger Alcatraz, som var stedet hvor det første fyr blev bygget på Stillehavskysten. Senere blev det lavet til et føderalt fængsel, fra 1934 til 1963, hvor f.eks. berygtede fanger som Al Capone har siddet. Nu er det en af byens mest populære attraktioner. Et besøg på øen inkluderer en rundvisning i cellehuset, hvor besøgende kan se hvor fangerne boede. Selvom de sidste indsatte blev overført fra øen i 1963, er den største fængselsblok med sine stålstænger, klaustrofobiske celler, spisesal, bibliotek og “dark holes” stadig intakt. Book vores anbefalede rundvisning i Alcatraz og City

Chinatown

San Franciscos Chinatown, Nordamerikas første og største. Lokaliseret ved siden af North Beach og Financial District. Autentiske restauranter findes overalt i nabolaget, men DU SKAL prøve China Live, et kinesisk mad-paraids med flere etager, der tilbyder en mange forskellige store madoplevelser. Link til China Live website

Lær om samfundets historie på Chinese Historical Society of America Museum på Clay St., nær Portsmouth-pladsen, og besøg det kinesiske kulturcenter, som er gratis.

Vidste du? At Fortune cookien blev lavet først og opfundet i San Francisco? Se hvordan de bliver lavet på Golden Gate Fortune Cookie Factory, Ross Alley 56.

Prøv en rundvisning i Chinatown med en lokal guide – Denne tur er valgt som bedste vandretur i San Francisco 3 år i træk. Tager ca. 2 ½ time og koster ca. USD 30

San Francisco Chinatown

Fisherman's Wharf

The Wharf er en verdensberømt turistattraktion, et pulserende lokalt kvarter og et kommercielt område. Stedet har spisesteder i verdensklasse, shopping, hoteller og uendelige underholdningsmuligheder. Hjemsted til San Franciscos fiskerflåde, der er forankret langs Jefferson Street, er Fisherman’s Wharf det vigtige centrum for byens historiske fiskeribranche. Langs kvarterets “Fish Alley” kan du stadig se fiskere på arbejde, hvilket altid er en sjov oplevelse. Wharf-området er også startpunktet for krydstogter og chartre på bugten.

Familievenlig underholdning er en specialitet: Ripley’s Believe It or Not! Museum, Musée Mecanique, Aquarium of the Bay ved PIER 39, S.S. Jeremiah O’Brien og ubåd fra 2. verdenskrig, USS Pampanito, Fisherman’s Wharf er det perfekte sted at tilbringe tid med børnene. Butikker og restauranter ligger side om side, herunder shopping mekkaet PIER 39 og Anchorage Square. Den verdensberømte Ghirardelli Square er blevet omdannet til et friluftscenter fyldt med sjove butikker og restauranter. Book billetter til Aquarium of the Bay

Pier 39

Fantastisk udsigt og søløver, PIER 39 er en af de mest besøgte destinationer i San Francisco. Det består af to niveauer, fyldt med spisesteder, underholdning, shopping og attraktioner. Alt sammen omgivet af uovertruffen udsigt over byen og bugten. PIER 39s beliggenhed langs den historiske San Francisco Waterfront giver det perfekte billede til postkortudsigt til Golden Gate Bridge, Alcatraz og Angel Islands samt den berømte city skyline. Pier 39 ligger på The Embarcadero, Beach Street, et par gader øst for Fisherman’s Wharf. Link til officiel PIER 39-webside.

Golden Gate Bridge

Hvert år tiltrækker Golden Gate Bridge mere end 10 millioner besøgende. De oplever de enorme 227 meter høje tårne, svajende brokabler, signatur International Orange farven og Art Deco stilen. Broen er en hængebro, der spænder over Golden Gate, som er 1,6 km bred. Den forbinder San Francisco Bay og Stillehavet, og fører både U.S. Route 101 og California State Route 1 over strædet. Broen er et af de mest internationalt anerkendte symboler i San Francisco og Californien. Muligvis den smukkeste, og helt sikkert den mest fotograferede bro i verden. Læs mere på Golden Gate Bridge officielle hjemmeside.

Broen er også populær for fodgængere og cyklister. Hovedgangbroen er på den østlige side og er åben for både fodgængere og cykler om morgenen til midten af eftermiddagen, i løbet af hverdage (5:00 til 15:30). Til fodgængere kun i de resterende dagslystimer (indtil kl. 18:00 eller kl. 21:00 i løbet af sommertid). Den østlige gangbro er reserveret til fodgængere i weekenden (kl. 05:00 til 18:00, eller 21:00 i løbet af sommertid) Den vestlige gangbro er kun åben for cyklister og kun i de timer, hvor de ikke er tilladt på den østlige gangbro. Book vores anbefalede guidede brovandring

Lombard Street

“Crookedest Street in the World”, Lombard Street er et af San Franciscos mest populære vartegn og en af de mest naturskønne gader. Hvert år går eller kører millioner af besøgende ned ad de otte skarpe hårnålssving. Tag et spektakulært billede i bunden og op af gaden. Eller nyd den betagende udsigt fra toppen med udsigt over San Francisco Bay, Bay Bridge og Coit Tower.

Den berømte skæve del af Lombard St. ligger mellem gaderne Leavenworth og Hyde. Selvom det er en stejl gåtur op ad Lombard Street, tager et besøg og tur op/ned ikke lang tid. Når du er der, er du tæt på mange andre af San Francisco’s attraktioner – North Beach, Chinatown og Fisherman’s Wharf ligger alle inden for kort gåafstand.

Lombard Street San Francisco

Cable Cars

Kabelbanerne blev udnævnt til et nationalt historisk vartegn i 1964. Renoveret og udstyret med nye spor, kabler, vendepladser og kabelmaskineri fungerer på samme på måde, som da de startede i 1873. Der var engang kabelbanelinjer over hele byen, men i dag er der kun tre linjer tilbage. De kan fragte dig til nogle af San Franciscos mest populære kvarterer og destinationer, som North Beach, Fisherman’s Wharf, Union Square, Nob Hill, Chinatown og Embarcadero.

En enkelt tur koster $7, uanset din alder eller tidspunkt på dagen. Du kan betale med kontanter (kun præcis beløb) eller via MuniMobile-appen eller et Clipper-kort. Du kan opleve historien om San Franciscos kabelbane og endda se de enorme maskiner der holder systemet i gang. Besøg San Francisco Cable Car Museum. Denne sjove familievenlige attraktion er åben hver dag hele året og gratis.

Kabelbanetur er en del af vores anbefalede “Få mest ud af SF på en dag” -turn

San Francisco Zoo

San Francisco Zoo er åbent 365 dage om året og hjemsted for mere end 2.000 eksotiske og truede og dyr. Her kan du også nyde de 40 hektar majestætiske og fredsfyldte haver der ligger direkte på Stillehavskysten. En fantastisk oplevelse for alle – familievenlig.

Link til officiel SF ZOO-webside. Book din billet til zoologisk have her

Academy of Science

Livsændrende øjeblikke og verdensændrende videnskab! Akvarium, planetarium, regnskov og naturhistorisk museum i hjertet af San Franciscos Golden Gate Park. Et stort slag for forskning,  udforskning af biodiversitet, miljøuddannelse og bæredygtighed over hele kloden. En meget familievenlig aktivitet.

Link til officiel Acadamy of Science-webside. Køb din Skip-the-line billet her

Coit Tower

Besøgende til Coit Tower går efter den betagende udsigt over centrum af San Francisco, Alcatraz Island, Golden Gate Bridge og andre vartegn. Med sin spids i Pioneer Park ovenpå Telegraph Hill giver dette 64 meter høje tårn, bygget i 1933, nogle af de bedste panoramabilleder i San Francisco. Billetter til elevatoren for at se spektakulær 360 graders udsigt, og reservationer til guidede ture i tårnet, kan købes på stedet.

Coit Tower San Francisco